İki yıl önce minicik bir
bebek verdiler kucağıma. O şaşkın ben şaşkın. Öyle ki bir süre yatağımın
yanındaki beşikte yatarken ,ben hala karnımda kıpırdadığını hissedebilecek
kadar şaşkın. Çok mutlu olduğumu düşünürdüm, çok sevildiğimi ve
sevdiğimi,dünyadaki bütün duyguları bildiğimi. Lal doğdu ve bildiğim bütün
dünya değişti. En sevdiğim,en kıymetlim iki yaşında artık.
Geçen yıl ilk yaşını
şenliklerle kutlamıştık. Büyük bir kahvaltı organizasyonu yapmıştık. Lal bıdığı
küçük olduğundan "Bunlar ne yediler, içtiler be? Peki bana niye
vermediler?" dememişti.
1. yaş çok önemli elbet
ama biraz iyi ki doğdun değilde iyi ki doğurdum partisi gibi. Bende layıkıyla bir
iyi ki doğurdum partisi yaptım geçtiğimiz yıl.
Bu yıl Lal daha bir
farkında her şeyin. Her yediğimizden yemek istiyor. Ayrıca bizim yemediğimiz
hiçbir şeyi yemiyor. Hatta o kadar farkında ki her şeyin ,iyiki doğdum ben diye
geziyor günlerdir. Hal böyle olunca bu sene şaşaalı bir doğum günü yapmamaya
karar verdim. Pastasını yiyebileceği gibi yapıp Muzipo'ya götüreyim dedim. Hem
oyun grubundaki arkadaşları ile kutlamış olacaktı hem de fazla
detaylı, yiyecekli, içecekli bir doğum günü olmayacaktı. Bir de fotoğraf çekimi
ayarladım tabii. Bu yılın sürprizi, hatırası da bu olsun diye.
Gelelim sütsüz muzlu pastamızın
tarifine. Pandispanya tarifimiz Sütanne Açelya'nın reçetesidir bu arada. Beni
büyük bir dertten kurtarıp tarifini paylaştı.
Reçete şöyle,
4 yumurta
4 türk kahvesi fincanı şeker
1/2 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1/2 türk kahvesi fincanı mandalin suyu (o mevsimde hangi meyve varsa onunda suyu olur)
1 paket kabartma tozu
5 türk kahvesi fincanı ( biraz sıvı olduysa bir fincan daha eklenebilir.)
Yumurta ve şekeri yoğurt
kıvamına gelene kadar çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip mikserle
karıştırıyoruz. 180 derecede pişiriyoruz.
Krema Tarifi
1 yumurta
5 su bardağı su
80 gr pirinç unu
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
4 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Tüm malzemeleri
karıştırıp,kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pastamızın arasına meyve
olarak muz kullandım. Süslemek için de bezeyi tercih ettim. Bu arada beze
sütsüz, güzel bir atıştırmalık. Ben, son dakika aklıma geldiği için güvendiğim
bir pastaneden aldım ama evde de gayet rahat yapılır.
İşte
bizim alerjili bebe pastamız bu. Bir daha ki yıl hiç böyle şeylere gerek kalmaz
umarım.
Bu
arada Muzipo Göztepe ‘de sağolsun Lal’I müthiş eğlendirdi doğum gününde. İki
oyun grubu birleşti ve kıkır kıkır çocuklu bir mini bir parti yapmış olduk.
Seneye
Lal’in alerjisi bitince yine büyük bir parti yaparız bakarsınız.O zaman yine
burada o partiyi konuşuruz olmaz mı?
Pasatamın arasına muz kullandım demişsiniz. Keki ikiye ayırıp arasınamı koydunuz yoksa yanlarda yerlerştirmiş olduğunuz muzlardanmı bahsediyorsunuz. Kekin bütünlüğünü bozdunuzmu yani
YanıtlaSilPasatamın arasına muz kullandım demişsiniz. Keki ikiye ayırıp arasınamı koydunuz yoksa yanlarda yerlerştirmiş olduğunuz muzlardanmı bahsediyorsunuz. Kekin bütünlüğünü bozdunuzmu yani
YanıtlaSil