16 Eylül 2014 Salı

Hıııı! Oyun Grubunuz Yok Mu?


Veletleri okula gitmeyen annelerde bir oyun grubu telaşıdır gidiyor. Herkeste aynı soru "Hangi oyun grubu?"

Teeeee eskiden montessori ülkemize gelmeden, önce nasıldık ki biz?"Benimki bezelye ayıkladı. Ne tatlı dimi teyzesi?" diye yazarak internette koyunca nasılda kasım kasım kasılıyoruz. Evde etkinlik etkinlik site gezen anneler, kendilerini oyuncak manyağı yapan babalardan önce ne yapıyorduk? 


Ne yapıyorduk söyleyim mi kışları GÜNLERE gidiyorduk.

Annelerimiz kısırlarını yerken biz Allah ne verdiyse evdeki tüm materyallerden oyuncak yapıyorduk. Saçı başı dağılmış bebeklerimize kendi çabamızla kısır tepiştirirdik ağzına. Çay tabağı ve kaşık en favori oyuncağımızdı. Dedikodu falan dinlemezdik. Kendi kurduğumuz dünyada gül gibi geçinir giderdik. Kavga etsek, yoluşsakta bizi ayırmazlardı. Ortalığı kirlettik diye kimse bize kızmazdı.

Sonra annelerin vakti gelir. Alırdı ayaklarına bizi sallamaya başlardı. Hem sohbet eder, hemde çaylarını hüpletirlerdi. Aman karanlık olsun, sessiz ortam olsun, yer soğuk mu gibi dertleri yoktu. Ohh miss gibi o şapırtı eşliğinde mis gibi uyurduk. 

Sakın demeyin "Ben hiç güne gitmedim" diye. O zamanlar çalışan annelerin bile günleri vardı. Günü olmayanı  dövüyorlardı.

Eski günlerin şimdiki adı oyun grubu. Şimdi de oyun grubuna yollamayanı dövüyorlar. Evde kurulan oyun gruplarının mantığı aynı. Fakat biraz daha çocuklarla ilgileniliyor. Yine o kısır yapılıyor. O çaylar içiliyor. Dedikodunun beli kırılıyor. Birbiriniz az tanıyan insanlar sosyalleşmek adına birbirlerini evlerine çağırıyorlar. 

Dışarda yapılanların da pek farkı yok. Eskiden sosyetenin yaptığı günler böyle olurdu. Hatta evde gün yapanlar "Üşeniyor bir poğaça yapmaya ondan dışarıda yapıyor. Birde evi kirlenecek diye çok korkuyor. Çok titiz ya HIH!" derlerdi.

Oyun grubunda, ilk başta çocukların fotoğrafı çekiliyor, ilgileniliyor sonra ver elini dedikodu. Oyun grubunun ardından bir avmde çaylar, pastalar yeniliyor.  Biz kadınlar yalnız kalmamak için yapıyoruz bunu.

EE gün değil mi bu?. Mantık aynı!

"Çocuğumla kaliteli zaman geçirmek için istiyorum" diyen anne "Kusura bakma anam. Bu bir yalan."

Ben marjinal değilim. Bende Ecem'le oyun grubuna gideceğiz. Hatta bulursam evde bir oyunu grubu kurup o kısırı yiyeceğim. 

Bunu neden mi yapacağım?

Bu kış kafayı sıyırmamak için. O dedikoduları yapmak için. Ecem sokağa salamadığımdan evde de olsa arkadaş edinmesi için. Birilerine "Bebeklik arkadaşım o" demesi için. Benimde "kızlar ufaklıklarından beri arkadaş" demem için. İkimizin bu kışı kolay geçirmesi için istiyorum. Bahanem yok. 

Alınmayın ama yaptığımız şey annelerimizin gittiği gün. Sadece aramızda altın toplamıyoruz. Onun yerine oyun grubu sahibine para veriyoruz. Ohh miss!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...