16 Şubat 2015 Pazartesi

Mucize'nin Günlüğü : 15. Hafta - Canım Oğlum


Canım oğlum, sana söylemek istediğim bir kaç şey var.

Öyle günlerdeyiz ki herkes apış arasından felsefe yapıp, insanlık sadece oymuş gibi anlatıyorlar. 

Sen gelirken bu ülkeye kendini güçlü olan tarafta geliyorsun kendiliğinden. Cinsiyetin kendini üstün görüyor bizden yani kadınlardan. Erkek oluyorsun diye sevindik. Ama Ecem erkek doğsaydı eğer sende kız yine bu kadar sevinirdik. İki farklı cinsiyeti yaşamak istedik evimizde.



Evimizdeki ortam dış dünyayla aynı olmayacak emin ol. Herkesin ayrı ayrı görevi yok bizde. Ecem ne kadar çay koyuyorsa sende o kadar çay koyacaksın. Ne kadar "Kız İşi" denilen iş varsa sen yapacaksın. Utanmayacaksın yapmaktan, zevkin olacak belki mutfak.

Ne yazık ki evde benim oluşturacağım adaletle dışarıda karşılaşmayacaksın. Çünkü biz öyle bir ülke değiliz. Bunun için anlatmak istediklerim var.

Hiç bir kadını mini etekli, askılı elbiseli, türbanlı ya da çarşaflı diye yargılama. Bırak ne istiyorsa saygı duy.. Mini etekle burada dolaşılmaz, türbanlı kızın burada ne işi var diye düşünme. Senin ne işin varsa onunda bir işi vardır elbet. Askılı giyeni kapatmaya, başörtülüyü açmaya zorlama. O karar o kadının senin asla olamaz.

Çalıştığın yerde başarılı bir kadını cinsel kimliğinden dolayı başarılı olduğunu  düşünme. Müdürün kadınsa eğer sana kadar senin gibi bir çok art niyetli adamla karşılaşmıştır. Uygun cevabını yakında alırsın. Çalıştığın kadınsa tacizde bulunma. İlla bu tacizler cinsel olmak zorunda değil. Terfi uğruna aşağılama, kırma. Hiç bir başarına o kadın asla saygı duymaz.

Kadınlar senin bildiğin gibi korunmaya ihtiyacı yok. Fiziksel gücün bir sopayla elle edilebilir.
"Sen kadınsın yapamazsın" cümlesini asla asla kullanma. Evde iki kere kavanoz açtın diye kendini ondan güçlü hissetme.

Yarın bir gün evlendiğinde karına herhangi bir şiddet uygulama. Şiddetin illa fiziksel olmak zorunda değil. Manevi şiddette onun kadar kötüdür. Bir gün çalışamaz olduğunda (çocuklarınıza bakmak zorunda olduğundan işten ayrılmak zorunda kaldığın da) maddi şiddette asla maruz bırakma. O evdeyse hayata karşı sorumlulukları paylaşmışsınız demektir. Ondan sana karşı sorumluluklarını bekliyorsa sende ona karşı sorumluluklarını yerine getirmelisin. Her gün evden çıkıp işe gidip kendini üstün sayacaksan hiç evlenme. Kedi köpek besle.

Cinsel dürtülerine asla yenilme. Fazladan bulunan kıkırdaklarınla hareket etme. "Erkekler orasıyla düşünür." diyen ağır abiler olacak etrafında umursama. Bırak sana hanım evladı desinler.

Oğlum, bir kadınla karşı karşıya kaldığında içinden ne kadar kötü davranmak gelse de beni, kız kardeşini ve ailemizdeki kadınları düşün. Bize senin o kadına davrandığın gibi davranılsa ne hissedersin. Kızar mısın, üzülür müsün? O zaman yapma. Aklının bir köşesinde hep biz olalım.

Canım oğlum, erkek olmaktan, önce insan olmayı öğren.


Annen Açelya.



Mucize'nin günlüğünün daha önceki yazılarını okumak için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...