7 Aralık 2015 Pazartesi

Çocuklarım = Süt Sağmak = Süt Anne = Süt Çocuklarım

Süt sağmak o kadar meşakkatli, o kadar yorucu bir iştir ki yaşamayan anlayamaz. Çok basitmiş gibi gelir. Oturuyorsun ya sağarken hiç bir şey yapmıyorsun zanneder insanlar. 

Halbuki sen çok mesai harcıyorsundur. Bebeğinle oynayacağına, bebeğin uyurken uyuyacağına makinanın başına oturup bu sesi dinlersin. Gece memelerin şişer kalkıp sağman gerekir. Hep aç uyanacak bir bebek vardır.

İşte bir süre sonra sağma makinasındaki yalnızlığın senin umudun olur, süt çocuğun olur, süt anne olursun. İkinci kez süt anne oldum. 4 çocuğum oldu. Bu hayat beni asla yalnız bırakamayacak. 

Damla damla akar, biberonu doldurur. Ortalama hızda ve doluluktaki bir memeyi en az 20 dakikada boşaltırsınız. Günde 4 kez sağdığını düşünürseniz 160 dakika eder yani 2,5 saat. Düşünün bu süre zarfında tek bu (videodaki) sesi duyduğunuzu. 24 saatte sığamayan bir anne için çok kıymetlidir bu süre. Tuvalete gitmek, kahve içmek, uzun bir banyo yapmanın lüks olduğu zamanlarda bu makinayla başbaşa olmak can sıkıcıdır. Kitap okursun, dizi izlersin, ilk zevkli gelir sonra bayar. Sana ait bir iştir ve kimse sizinle olmak istemez bu süre zarfında. Çünkü onlarda yorulur bu işten ve senin ne hissettiğini anlamazlar. 

Sağma makinalarının kapaklarındaki kadınlar gibi dergide okuyamazsın. Arkana yaslanamazsın. Bir süre sonra belin ağrır, kolların uyuşur. Hele gece sağmak için uyandığında gözlerin kapanırsa, elimden makinayı kaydırıp bütün sütleri dökebilirsin.

Sonra senin arsız bebeğin biberondaki süte burun kıvırı içmez senin kıymetlini. Memedekini sever hep onu içmek ister. İşte sağdığın sütler altın külçeleri gibi doldurur dolapları. Lavaboya gitsin istemezsin. Verecek kimsede yoktur etrafında. Kıymetlini verecek birilerini aramaya başlarsın. İşte modern çağın süt anneliği başlar. Arsız bebeğinden sonra sana ihtiyacı olan bebek için sağmaya başlarsın sütlerini. Ama kendine bebeğine süt ayırmaya devam edersin. Fazlalığını verirsin süt ailene. İnsanoğlu annede olsa bencil kendi bebeğini düşünmeli.

Süt Anne,


Açelya 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...